copii otomani, viitorul

Îmbătrânirea populației europene devine pe zi ce trece o realitate care ar putea schimba irevocabil componența etnică a „bătrânului continent”. Conform datelor oficiale, Italia este țara europeană cu cel mai ridicat procent al populației bătrâne. Cel mai scăzut procent se înregistrează în Turcia, un stat asiatic cu o populație majoritar musulmană, considerat de unii analiști și politicieni ca parte a „culturii europene”.

Biroul European de Statistică, Eurostat, a publicat un studiu potrivit căruia, Italia este țara europeană cu cel mai ridicat procent al populației de 80 de ani. Peste 6,1% din populația Italiei este bătrână, în condițiile în care media de vârstă în această țară este de 43,8 ani. Potrivit statisticilor, Italia este urmată de Franța, țară în care media de vârstă este de 40,2 ani iar procentul populației bătrâne este de 5,5%. După Franța vin Germania, Portugalia, Suedia și Grecia.

Țara „europeană” cu cea mai tânără populație este Turcia, unde media de vârstă este de 29,7 ani. În Turcia, 1,4% din populație este în vârstă de 80 de ani sau peste. Astfel Turcia ocupă locul 37, ultima poziție din clasament, ceea ce se traduce însă printr-o medie foarte scăzută de vârstă și un procent foarte mare al populației tinere.

Cu toate că situația demografică a Turciei este una net superioară statelor europene, prim-ministrul conservator, Recep Erdogan, a facut recent un apel la femeile din țara sa aibă cel puțin câte trei copii.

În clasamentul Eurostat, România ocupă locul 30, cu o medie de vârstă a populației de 39 de ani și cu un procent al persoanelor vârstnice de 3,3%, informează Rador. Bulgaria se află pe poziția 20 în clasamentul țărilor europene pe criteriul vârstei, cu o medie de vârstă a populației de 42,7 ani și cu un procent al persoanelor vârstnice de 4,1%.

autor: FrontPress 31.08.2013

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.