copii otomani, viitorul

Îmbătrânirea populației europene devine pe zi ce trece o realitate care ar putea schimba irevocabil componența etnică a „bătrânului continent”. Conform datelor oficiale, Italia este țara europeană cu cel mai ridicat procent al populației bătrâne. Cel mai scăzut procent se înregistrează în Turcia, un stat asiatic cu o populație majoritar musulmană, considerat de unii analiști și politicieni ca parte a „culturii europene”.

Biroul European de Statistică, Eurostat, a publicat un studiu potrivit căruia, Italia este țara europeană cu cel mai ridicat procent al populației de 80 de ani. Peste 6,1% din populația Italiei este bătrână, în condițiile în care media de vârstă în această țară este de 43,8 ani. Potrivit statisticilor, Italia este urmată de Franța, țară în care media de vârstă este de 40,2 ani iar procentul populației bătrâne este de 5,5%. După Franța vin Germania, Portugalia, Suedia și Grecia.

Țara „europeană” cu cea mai tânără populație este Turcia, unde media de vârstă este de 29,7 ani. În Turcia, 1,4% din populație este în vârstă de 80 de ani sau peste. Astfel Turcia ocupă locul 37, ultima poziție din clasament, ceea ce se traduce însă printr-o medie foarte scăzută de vârstă și un procent foarte mare al populației tinere.

Cu toate că situația demografică a Turciei este una net superioară statelor europene, prim-ministrul conservator, Recep Erdogan, a facut recent un apel la femeile din țara sa aibă cel puțin câte trei copii.

În clasamentul Eurostat, România ocupă locul 30, cu o medie de vârstă a populației de 39 de ani și cu un procent al persoanelor vârstnice de 3,3%, informează Rador. Bulgaria se află pe poziția 20 în clasamentul țărilor europene pe criteriul vârstei, cu o medie de vârstă a populației de 42,7 ani și cu un procent al persoanelor vârstnice de 4,1%.

autor: FrontPress 31.08.2013

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…