Executarea acestui exercițiu dezvăluie ce șansă ai să fii în viață peste șase ani FOTO metro.co.uk

sitting-rising-test

Vrei să afli care ți-e speranța de viață? Nu e necesar să faci analize și investigații sofisticate.

Potrivit unui studiu apărut în Jurnalul European de Cardiologie, felul în care facem un exercițiu simplu și rapid dezvăluie cât de probabil e să mai fim în viață peste șase ani.

Modul în care reușești să te așezi jos din picioare și să te ridici apoi la loc fără să te ții de nimic poate arăta cât mai ai de trăit, potrivit metro.co.uk.

Testul numit „sitting-rising test„ (SRT) a fost conceput de un grup de medici printre care și Claudio Gil Araujo de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia, pentru a măsura rezistența și flexibilitatea pacienților.

În decursul anilor, specialiștii au constatat că persoanele care au obținut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test erau de cinci ori mai susceptibile de a deceda în decurs de șase ani, comparativ cu cele care obțineau un punctaj mai mare de opt.

Medicul Araujo spune alte modalități de a testa fragilitatea pot fi consumatoare de timp și impracticabile, în timp ce SRT, pentru efectuarea căruia nu este necesar niciun fel de echipament, poate fi realizat oriunde și în doar câteva clipe.

Într-un studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie, medicii au descris observațiile făcut pe un lot de 2.002 adulți cu vârste cuprinse între 51 și 80 de ani.

Concluzia lor a fost că subiecții care au înscris 10 puncte la acest test au avut de două ori mai multe șanse de a fi în viață în următoarii șase ani decât cei care au obținut mai puțin de 8 puncte.

Cum se face testul

Stai în picioare, încrucișează-le și încearcă să te așezi jos, fără să te sprijini de ceva, iar apoi străduiește-te să revii, în același mod, în poziția inițială (vezi video). Execuția perfectă a acestui exercițiu se notează cu 10 puncte, 5 pentru așezare și 5 pentru ridicare. De fiecare dată când o persoană folosește mâna sau genunchiul pentru a se sprijin se scade câte un punct, iar pentru fiecare pierdere de echilibru se ia câte o jumătate de punct. citeste totul despre:

4 decembrie 2014, 17:25 de Natalia Gociu

sursa: adev.ro/ng2f72

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…