tinerețe fără bătrânețe

Promisiunea unei fețe lipsite de riduri și a unor mușchi care să nu-și piardă fermitatea mai primește o încurajare din partea unor cercetători americani, care au reușit să întârzie, ba chiar să elimine efectele îmbătrânirii în rândul șoarecilor. Metoda: eliminarea celulelor ieșite din uz, incapabile să mai facă diviziune.

Studiul a fost publicat în revista Nature și se concentrează asupra celulelor îmbătrânite, care nu se mai reproduc în celule noi. Deși acestea sunt eliminate de sistemul imunitar, ele se acumulează odată cu trecerea timpului, astfel încât persoanele vârstnice ajung să aibă circa 10% astfel de celule. Ei bine, cercetătorii de la clinica americană Mayo au descoperit o metodă de a elimina aceste celule, în cadrul unui experiment cu șoareci modificați genetic.

Cum animalele îmbătrânesc mult mai repede decât oamenii, acestora le-a fost administrat un medicament care „ucide” celulele îmbătrânite. Apoi, cercetătorii au monitorizat evoluția a trei aspecte ale îmbătrânirii: formarea cataractei, degradarea țesutului muscular și pierderea depozitelor adipoase, care păstrează pielea fermă. Rezultatele au arătat că aceste simptome au fost „drastic întârziate” pe durata tratamentului, iar șoarecii deja bătrâni care au primit acest medicament au suferit doar ameliorări semnificative la nivel muscular.

„N-am mai văzut niciodată ceva asemănător,” a declarat James Kirkland, unul dintre autorii experimentului, susprins de efectul profund al terapiei lor. Aceasta din urmă nu a avut niciun efect asupra duratei de viață. Deși în cazul oamenilor celulele îmbătrânite nu pot fi pur și simplu eliminate, specialiștii susțin că acesta este un prim pas spre descoperiri ce vor putea face ca tinerețea fără bătrânețe să fie mai aproape decât credem. Pentru început, trebuie căutate soluții pentru întărirea sistemelor imunitare ale tinerilor, astfel încât acestea să elimine natural și eficient celulele bătrâne, sau să se creeze medicamente care să acționeze exclusiv asupra acestor celule, datorită tipului special de proteine produse de celulele bătrâne

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.