test de sânge pentru prevestirea morții

Cercetătorii de la Universitatea din Uppsala, Suedia, spun că măsurarea unei enzime din sânge poate fi asociată cu afecțiuni cardiace și cancer și ar putea indica din timp cine riscă să moară din cauza acestor boli.

În cadrul unui studiu care a implicat aproape 2.000 de oameni, echipa lui Arnlov a măsurat nivelurile catepsinei S, o enzimă implicată în descompunerea proteinelor și în reglarea sistemului imunitar, și i-a urmărit pe participanți timp de 12, 5 ani. Cercetătorii au observat că voluntarii cu cele mai ridicate niveluri de catepsină S aveau șanse mai mari să moară decât cei cu niveluri mai scăzute. Unic la acest studiu este faptul că a identificat în premieră un marker asociat atât cu afecțiunile cardiace, cât și cu cancerul. Efectul a ramas puternic chiar și atunci când oamenii de știință au luat în calcul și factori precum vârsta, tensiunea arterială, istoricul afecțiunilor cardiace, diabetul și nivelurile de colesterol, care contribuie la decesele cauzate de bolile cardiace și cancer. Companiile farmaceutice au început deja să caute compuși care să blocheze activitatea catepsinei S, chiar dacă oamenii de știință nu știu încă sigur dacă enzima poate prezice cu certitudine cine prezintă cel mai risc de a dezvolta afecțiuni cardiace sau cancer.

Sursa: Time
Foto: Flickr/rosmary

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.