Sute de bătrâni care locuiesc în căminele din fostele spitale orășenești ar putea să rămână pe drumuri.

bătrâni cămine spitale   căminele din fostele spitale
FOTO: indiscret.ro

Centrele primeau bani de la Ministerul Muncii, dar din acest an trec în subordinea autorităților locale. Ca să funcționeze în continuare, căminele au nevoie de sute de mii de lei lunar.

Mai mult de 60 de bătrâni locuiesc în căminul de la Bălcești, în județul Vâlcea. Mulți nu mai au pe nimeni care să îi ajute. De ani buni, patul și masa caldă de aici sunt singurele lor bucurii.

Căminul funcționează de patru ani în sediul fostului spital orășenesc, desființat prin ordin al Ministerului Sănătății. Alte zeci de spitale din țară au același regim, iar guvernul le-a asigurat finanțarea. Din acest an însă, toate aceste cămine trec în administrarea autorităților locale. La Bălcești s-a vorbit despre închidere, însă până la urmă s-au găsit fonduri pentru două luni.

Alte 19 cămine de bătrâni din foste spitale sunt în aceeași situație, potrivit tvr.ro. Autoritățile locale nu știu de unde să facă rost de bani pentru a le ține deschise: cel puțin o sută de mii de lei lunar.

În grija autorităților locale sunt și alte 100 de cămine de bătrâni din țară. Toate sunt finanțate din bugetele primăriilor.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.