Un studiu realizat de oameni de știință de la Harvard School of Public Health arată că persoanele în vârstă de (și peste) 65 de ani care consumă pește în mod regulat trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult decât persoanele care nu includ peștele în dieta lor (sau, în general, fructele de mare). Studiul a fost publicat în revista Annals of Internal Medicine.

pește

Persoanele care iau, din carnea de pește sau fructe de mare, grăsimi de tip omega 3 au un risc de deces cu 27% mai scăzut și un risc cu 35% mai mic (decât cei care nu consumă pește) de a muri din cauza unor boli de inimă, susține studiul celor de la Harvard. Cercetătorii au analizat informații adunate pe parcursul a 16 ani de la 2.700 de adulți americani cu vârsta de sau peste 65 de ani. Niciunul dintre cei implicați în studiu nu a luat suplimente de ulei de pește, pentru a nu influența rezultatele și a permite cercetătorilor să vadă efectele modului de alimentație.

Cele mai bune surse de omega 3 sunt somonul, tonul, halibutul, sardinele, heringul și macroul (dar nu sunt singurele). Cei care consumau așa ceva în mod constant au prezentat o durată de viață cu 2,2 ani mai lungă (în medie) decât cei care aveau un nivel scăzut de omega 3 în sânge, dat fiind că nu consumau pește. „Rezultatele studiului nostru susțin importanța existenței unui nivel adecvat de omega 3 în sânge, care generează o bună stare de sănătate la nivel cardiovascular. Totodată, ele arată că, și dacă vine mai târziu, adică la vârsta a treia, o dietă bogată în omega 3 poate prelungi viața”, spune Dariush Mozaffarian, autor principal al studiului, care îndeamnă la un consum de carne de pește (gras) măcar de două ori pe săptămână.

Sursa și foto: Discovery News

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.