Omenirea a fost mereu preocupată de secretul vieţii veşnice, iar centenarii sunt priviţi cu admiraţie. Care este secretul lor? Studiile vorbesc despre rolul alimentaţiei echilibrate şi al moştenirii genetice. Mâine, de la ora 13:30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”, veţi afla care este cheia longevităţii de la cei mai în vârstă oameni din lume.

Susannah Jones este cea mai în vârstă persoană în viaţă, înregistrată în Cartea Recordurilor. Are 116 ani. Secretul longevităţii sale? N-a fumat şi n-a băut niciodată.

O altă deţinătoare a recordului mondial a fost Misao Okawa. Japoneza a murit anul trecut, la 117 ani. Cheia către o vârstă înaintată: cel puţin opt ore de somn şi sushi.

„S-au făcut studii nenumărate să vedem dacă centenarii aceştia au ceva în comun. Singurul lucru comun este că aproape toţi s-au alimentat natural”, spune academician profesor doctor Constantin Ionescu-Târgovişte, directorul Institutului „Nicolae Paulescu” din Capitală.

Alimentaţia corectă şi echilibrată nu este însă de ajuns. O spune un român care în curând va împlini 91 de ani.

„Toată viaţa mea mi-am propus să nu mă scot din priză niciun moment. Orice aparat, dacă îl scoţi din priză, nu funcţionează”, spune academicianul Ovidiu Bojor.

Persoanele care trăiesc mult sunt foarte bine integrate în societate şi au o privire optimistă asupra existenţei”, afirmă şi profesor doctor Gabriel Prada, directorul medical al Institutului „Ana Aslan”.

Aşadar, studiile vorbesc despre alimentaţie, viaţă activă sau moştenire genetică, dar se pare că acestea nu sunt suficiente pentru a trece de 100 de ani.

Mâine, de la ora 13:30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”, aflaţi lista completă a factorilor care prelungesc viaţa, dar şi ce beneficii pentru sănătate aduce concediul şi unde puteţi merge în vacanţă dacă aveţi probleme cu somnul. Există hoteluri care oferă „sleep vacation”, adică pachete speciale pentru persoanele cu insomnii.

sursa

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.