pastila-de-sanatate1

Grecii sînt renumiți pentru stilul lor de viață. Modernismul și Antichitatea se îmbină perfect în cultura grecilor, iar înțelepciunea lor ar putea fi împrumutată și de restul popoarelor pentru a aborda un stil de viață sănătos. Iată ce poți învăța de la greci pentru a fi longeviv.

1. Dieta mediteraneană

Această dietă este bogată în legume, măsline, grăsimi sănătoase, pește, cereale integrale și vin (cu moderație). Toate acestea contribuie la o scădere a incidenței bolilor cardiovasculare, obezității, cancerului și chiar a Alzheimerului.

2. Siesta

Grecii cred cu tărie că somnul de după-amiază este sfînt. Vei vedea că în unele orașe toate firmele își încetează activitatea la prînz pentru siestă și se deschid, din nou, în jurul orelor 17. Somnul de după-amiază este o adaptare la climatul cald al Greciei. Siesta este un obicei plăcut care, practic, dublează ziua. Oamenii își încep din nou activitatea după orele 17 și o prelungesc pînă la orele 23-24. E un obicei foarte des întîlnit în Grecia, a explicat Dimitrios Trichopoulos, cercetător de origine greacă de la Harvard School of Public Health.

3. Plimbarea

În timpul verii, grecii trag obloanele, și la propriu, și la figurat, pînă cînd soarele se domolește. Apoi, ies la plimbare pe străzile principale sau pe insule. Grecii au un ritm lent de viață. Ei savurează viața și se bucură de ea. Plimbări lungi, mese lungi, pauze de cafea. În Grecia, nimeni nu poartă ceas. Nici un ceas nu merge corect. Cînd inviți pe cineva la prînz, ar putea veni la orele 10 dimineața sau la orele 6 seara. Nu se sinchisește nimeni de ora la care vine, explică dr. Ilias Leriadis, medic din insula grecească Ikaria.

4. Întrebările

Obișnuiți încă din Antichitate cu filozofia, grecii sînt tot timpul preocupați de întrebări, precum: Cum să trăim bine? Cum să fie guvernat orașul? Ce este moral? Cum să-i tratăm pe ceilalți? Grecii au o viață foarte bine structurată și cred în vorbele lui Aristotel: „Cunoașterea de sine este începutul înțelepciunii”.

5. Ospitalitatea

Ospitalitatea grecească este proverbială. Generozitatea și spiritul cu care își întîmpină oaspeții îi fac pe greci să fie considerați unul dintre cele mai prietenoase popoare.

6. Secretul longevității

Insula mediteraneană Ikaria are cea mai sănătoasă și longevivă populație din lume. Oamenii din Ikaria trăiesc de 4 ori mai mult decît americanii. Pe lîngă faptul că sînt foarte sănătoși și au speranța de viață la 90 de ani, ikarienii au cele mai scăzute rate de depresie și demență. Secretul lor constă în dieta mediteraneană, ieșirile în aer liber, legături strînse între familie și membrii comunității și somn cît cuprinde. Ne trezim tîrziu și dormim după-amiaza. Nici nu-mi deschid cabinetul înainte de orele 11, pentru că nu-mi vine nici un pacient la acea oră, a declarat pentru „New York Times”, medicul Ilias Leriadis.

7. Poveștile

Poveștile grecești sînt minunate. Cu toții am copilărit cu Legendele Olimpului. Pe lîngă faptul că din povești copiii învață de mici lecții de înțelepciune și moralitate, studiile de specialitate spun că poveștile ajută creierul să dea vieții o structură și un sens.

8. Mese în familie

Grecii iubesc mîncarea, dar și mai mult le place să mănînce împreună cu prietenii și cu familia. În Grecia este o tradiție să aduci la masă oameni, prieteni. Mîncatul rupe barierele comunicării și separării de străini. Mîncînd alături de prieteni îți arăți dragostea, respectul, atenția. Mama mea spunea că la masă se vindecă răni și se leagă prietenii noi. Ne amintea de fiecare dată că atunci cînd îndepărtăm o persoană străină, ne negăm nouă înșine oportunitatea de a trăi fericiți și prosperi, mărturisea scriitoarea Agapi Stassinopolous.

9. Cheia fericirii

Stoicismul este una dintre cele mai vechi școli de filozofie din Grecia, fondată la Atena, care pare și astăzi relevant. Stoicii credeau că stressul și nefericirea nu sînt rezultate ale unor evenimente externe, ci produsul unor trăiri interioare, judecăți, prejudecăți. Ca atare, fericirea este tot o stare internă. Alungă grijile despre lucrurile care sînt dincolo de puterea sau de dorința ta, spunea Epictet, unul dintre filozofii stoici. Stoicii nu promiteau securitate materială, ci o fericire de nezdruncinat.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.