Cercetarea publicată în „Proceedings of the National Academy of Sciences” a adus o nouă speranță în rîndul celor care doresc să oprească timpul în loc. Oamenii de știință au descoperit o genă „gunoier”, denumită parkin, care are rolul de a curăța materialele vechi din celule. Studiul a fost realizat pe musculițe de oțet. Cercetătorii au manipulat neuronii acestor insecte pentru a conține un nivel mai mare al respectivei gene. Rezultatul a fost uimitor: musculițele au rămas sănătoase și au trăit cu 28% mai mult!

gena care ne menține tineri

„Prin simpla creștere a nivelului de parkin, aceste muște au trăit substanțial mai mult, rămînînd totodată sănătoase, active și fertile. Obiectivele pe care le avem în cercetarea asupra îmbătrînirii nu se referă doar la creșterea longevității, ci și la creșterea duratei vieții sănătoase în același timp”, a explicat Anil Rana, de la University of California, Los Angeles, coordonatorul acestui studiu.

David Walker, unul dintre cercetătorii implicați și, totodată, profesor de biologie și fiziologie integrativă la UCLA consideră că parkinul ar putea ajuta la amînarea mai multor boli. „Cercetările noastre ne arată că parkinul ar putea fi o țintă terapeutică importantă pentru afecțiunile neurodegenerative și poate pentru alte afecțiuni ale îmbătrînirii. În loc să studiem afecțiunile îmbătrînirii pe rînd – Parkinson, Alzheimer, cancer, accident vascular cerebral, afecțiuni cardiovasculare, diabet – credem că am putea interveni în procesul de îmbătrînire, amînînd apariția multora dintre aceste boli”, a spus Walker, care a concluzionat că pentru a-și putea îndeplini obiectivul este nevoie de mulți ani de cercetare.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…