Comisia de Muncă din Senat a adoptat un raport de admitere la o propunere legislativă care prevede a majora punctul de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 și apoi la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017.

punctul de pensie, pensionari romani politică de genocid

Propunerea legislativă de modificare a sistemului public de pensii este inițiată de senatoarea Cristiana Anghel și semnată de parlamentari de la PSD, UNPR, ALDE. Proiectul de act normativ prevede ca „valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”, scrie News.ro.

„Modificarea articolului 102 din Legea 263, cu referire la majorarea punctului de pensie, astfel încât acesta să reprezinte 45% câștigul salarial mediu brut pe economie, ar însemna un efort bugetar substantial asupra bugetului asigurărilor sociale de stat, astfel încât nu s-ar mai asigura pe termen lung obiectivul din legea 263 de sustenabilitate financiară a sistemului public de pensii. Ministerul Muncii nu susține această propunere”, a declarat în cadrul dezbaterii din comisia de muncă, directorul Direcției asigurări sociale din Ministerului Muncii, Georgeta Jugănaru.

„De ani, împotriva pensionarilor români se duce o politică de genocid. Dar pensionarii nu sunt doar niște CNP-uri. Au nume și prenume, au chip și suflet”, se arată în expunerea de motive semnată de Cristiana Anghel.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.