Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că singurătatea în cazul oamenilor bătrâni poate duce la declin și în unele situații la moarte prematură.

singurătatea, familie generatii

Lucrarea cercetătorilor a fost intitulată „Singurătatea în cazul Bătrânilor”. Studiul a fost realizat pe un grup de 1.600 de adulți cu vârsta medie de 71 de ani. Concluziile au arătat că peste 23% din participanții singuri au murit într-un interval de șase ani de la începutul studiului, în comparație cu doar 14% dintre cei care aveau companie, informează The Independent.

De asemenea, studiul arată că 43% dintre persoanele de peste 60 de ani se simt izolate.

Acesta nu este singurul studiu care leagă singurătatea de moarte prematură. Cercetătorii de la Brigham Young University, din Utah au prezentat în 2010 o teorie conform căreia legăturile sociale cresc speranța de viață. Astfel oamenii care au prieteni apropiați și o relație strânsă cu familia trăiesc mai mult.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea difertelor afecțiuni specifice vârstei? Contactati-ne acum!

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…