Un cuplu din Australia a emoționat o lume întreagă. După o iubire de 68 de ani, femeia a decis să se mute cu soțul ei într-un centru pentru bătrâni, el fiind diagnosticat cu demență.

Beryl Wykes a lăsat totul în urmă atunci când Ossie a fost internat într-un centru special de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni mintale. Cei doi s-au căsătorit pe când aveau 19 ani și 21 de ani și au rămas împreună timp de 68 de ani. Deși căminul lor era sacru pentru ei, Beryl nu a suportat gândul că va fi departe de omul pe care l-a iubit o viață și a renunțat la tot mutându-se împreună cu el la azil.

cuplu ani de căsnicie

Pentru că cei doi au fost grădinari pasionați și aveau un adevărat paradis verde acasă, li s-a dat posibilitatea să aibă un astfel de colțișor aproape de noul lor cămin, pentru a se adapta mai ușor. ”Eu și Ossie am fost mereu pasionați de grădinărit. Iubesc florile și de mică mi-a plăcut să plantez, în timp ce Ossie s-a ocupat de legume, în special de ceapă, roșii și fasole”, a mărturisiri Beryl. ”Bucuria de a vedea cum grădina noastră crește și înflorește este cea mai frumoasă amintire din timpul căsniciei noastre”.

Cei doi spun că amintirile clipelor frumoase petrecute împreună reprezintă secretul unei căsnicii trainice și de durată. Beryl și Ossie au trei copii, iar după ce s-au pensionat au colindat lumea în lung și-n lat. Asta până când Ossie s-a îmbolnăvit.

Femeia a ținut să le dea un sfat cuplurilor, chiar de Valentine’s Day: ”Oferiți și primiți, respectați-vă unul pe celălalt și trăiți momente fericite, pentru a avea amintiri fericite. Acesta este secretul iubirii care durează”.

Ce este demența

Demenţa este o boalǎ care apare ca urmare a afectǎrii creierului. Ea se caracterizatǎ printr-un declin progresiv al funcţiilor mintale. Sunt afectate memoria, limbajul, intelectul, abilitǎţile sociale, reacţiile emoţionale, modul de comportare. Pe mǎsura evoluţiei bolii se reduce posibilitatea persoanei de a realiza activităţile de fiecare zi. Simptomele particulare şi evoluţia ei pot fi destul de diferite de la o persoană la alta.

Sursa: Miruna Darcovici, LIBERTATEA

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.