Japonezele au pierdut primul loc în topul mondial al longevității în favoarea femeilor din Hong Kong, pentru prima dată în 25 de ani.

Acest lucru a fost determinat parțial de tsunami-ul devastator și cutremurul din martie 2011, arată un raport anual al Ministerului japonez al Sănătății.

Speranța de viață pentru femeile din Japonia a scăzut de la 86,30 ani în 2010 la 85,90 în 2011. Speranța de viață pentru femeile din Hong Kong este de 86,70.

Speranța de viață a femeilor din Japonia a fost pe primul loc în lume în ultimul sfert de secol, longevitatea fiind atribuită în primul rând dietei alimentare sănătoase.

Alți factori care au contribut la această scădere, pe lângă cutremurul devastator, au fost creșterea numărului de sinucideri în rândul japonezelor, bolile și alte cauze naturale de deces.

Speranța de viață pentru bărbați a scăzut, de asemenea, de la 79,55 de ani în 2010 la 79,44 în 2011. Japonezii au căzut de pe locul patru pe locul opt în topul lonvgevității mondiale.

Sursa: BBC

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…