România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistrați oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, iar îmbătrânirea populației a accelerat semnificativ, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

îmbătrânirea

La 1 ianuarie 2016, numărul de persoane înregistrate cu domiciliul în România era de 22,242 milioane, în scădere de la 22,279 milioane la începutul lui 2015, scrie News.ro.  Datele oficiale arată că 56,3% din populație locuiește la orașe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei. Totuși, datele sunt diferite de cele obținute în urma recensământului din 2011, care indicau faptul că România are o populație reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori.

Diferența provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state și care rămân înregistrați în continuare în registrele românești, spun statisticienii. Emigrația și natalitatea scăzută înrăutățesc în continuare situația demografică a României.

„Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populația vârstnică de 65 ani și peste depășind cu 269.000 persoane populația tânără de 0-14 ani”, se precizează în comunicatul INS.

La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârsta peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea difertelor afecțiuni specifice vârstei? Contactati-ne acum!

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.