O echipă de cercetători olandezi a identificat pentru prima oară o genă care ar explica parțial decalajul dintre aspectul fizic și vârsta reală, cu alte cuvinte de ce oamenii par mai bătrâni decât sunt.

cercetatori, mai bătrâni“Studii anterioare au arătat deja că vârsta percepută depinde aproape în aceeași măsură de factori de mediu și de factori genetici, iar aceste cercetări sunt primele care stabilesc o legătură între perceperea bătrâneții și o genă specifică”, relatează Le Qutidien du Medecin, preluat luni de passionsante.be, potrivit Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Erasmus din Rotterdam au studiat circa 8 milioane de variații generice la aproape 3.000 de adulți cu vârsta medie de 65 de ani. Vârsta cronologică (cea reală) a fost comparată cu vârsta percepută (pe bază de fotografii și în funcție de riduri și de aspectul pielii) și cu variațiile genetice.

A fost izolată o anumită genă, cel mai strâns legată de perceperea vârstei: MC1R, bine cunoscută pentru rolul ei în colorarea părului roșcat și a tenului palid. Prezența unor variante ale acestei gene ar explica faptul că unele persoane par mai bătrâne decât vârsta lor reală.

Rezultatele au fost verificate și confirmate pe alte două grupuri, din Germania și din Marea Britanie, asocierea fiind independentă de vârstă, sex, culoarea pielii sau gradul de expunere la soare.

“În afară de rolul său în producerea de melanină (culoarea pielii și ten), gena MC1R este implicată și în alte procese biologice, cum ar fi inflamarea și repararea ADN-ului, ceea ce ar putea explica legătura cu vârsta percepută”, subliniază Le Quotidien du Medecin. Dincolo de acest aspect, continuarea cercetărilor ar urma să contribuie la o mai bună înțelegere a procesului de îmbătrânire, încheie passionsante.be.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.