Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA) informeaza ca, in perioada 10 martie – finalul starii de urgenta, au fost infectate cu noul coronavirus 657 de persoane din sistemul de asistenta sociala, dintre care 17 copii, 122 de varstnici si adulti cu dizabilitati murind.

„Ca urmare a masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19 luate la nivelul MMPS-ANDPDCA, incepand din data de 10.03.2020, situatia raspandirii epidemiei la nivelul serviciilor sociale si de protectie a copilului se prezinta astfel: 0,2% din totalul beneficiarilor au decedat ca urmare a infectarii cu virusul COVID-19, respectiv 122 de varstnici si adulti cu dizabilitati; 1,15% din totalul beneficiarilor din sistem sunt infectati cu virusul COVID-19, respectiv 657 persoane, dintre care 17 copii, fara niciun deces in randul copiilor; 436 de beneficiari vindecati”, se arata intr-un comunicat al ANDPDCA transmis, sambata, AGERPRES.

Potrivit aceleiasi surse, exista 360 de angajati infectati, dintre care doi au murit. Principalele judete afectate de epidemia COVID-19 in sistemul de asistenta sociala si protectie a copilului sunt Suceava, Galati, si Neamt.

Romania inregistreaza aproximativ 10% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 in randul persoanelor rezidente in centrele pentru varstnici si persoane cu dizabilitati. Masurile exceptionale luate de Romania fata de alte tari europene (ex: masurile precoce de preventie si izolarea la locul de munca a angajatilor din toate centrele rezidentiale) au facut ca tara noastra sa inregistreze procente semnificativ mai mici ca in alte tari”, mentioneaza sursa citata.

ANDPDCA adauga ca, in prima parte a instaurarii starii de urgenta, serviciile sociale s-au confruntat cu problema lipsei de echipamente de protectie, dar ulterior, prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si a altor entitati, au primit cele necesare.

Autoritatea informeaza ca, in perioada starii de urgenta, au fost luate masuri de sprijin pentru furnizorii de servicii sociale publici si privati si pentru categoriile vulnerabile din comunitate.

„Incepand cu data de 10 martie 2020, la nivelul ANDPDCA a fost constituita o Celula de criza, care a asigurat procesul de coordonare si management al situatiei de criza generate de epidemia COVID-19. Au fost instituite mecanisme de comunicare, coordonare si colectare de date in timp real cu DGASPC-urile din tara si au fost transmise recomandari, circulare si dispozitii metodologice cu privire la managementul si combaterea raspandirii virusului COVID-19 in serviciile rezidentiale si in serviciile sociale comunitare”, se mai arata in comunicatul semnat e Maria Madalina Turza, presedintele ANDPDCA.

 Sambata, 16 Mai 2020, ora 17:54 

Sursa: AGERPRES

Doriti mai multe informatii despre vindecarea difertelor afecțiuni specifice vârstei? Contactati-ne acum!

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…