Li Ching Yuen, un chinez ar fi petrecut 256 de ani pe pământ

El s-a născut în 1677 și a murit în 1933. Înainte de a muri, a dezvăluit secretul longevității sale. Chiar e uimitor pentru că știm că durata de viață printre occidentali este între 70 și 85 de ani.

Într-un articol din New York Times publicat în 1930, Wu Chung-Chieh, profesor emerit de la Universitatea Chengdu, scria că a descoperit prin  manuscrisele guvernului imperial chinez datate din 1827 o scrisoare despre cum îl felicită pe Li Ching Yuen pentru aniversarea a 150 de ani. Alte documente atestă faptul că a fost de asemenea apreciat pentru aniversarea a 200 de ani în 1877.

Li Ching Yuen și-ar fi început cariera sa de fitoterapeut la vârsta de 10 ani, când colecta plante de pe lanțurile montane și le învăța puterea lor în ceea ce privește longevitatea. Timp de aproape 40 de ani, el a supraviețuit datorită unui regim alimentar de plante, cum ar fi Lingzhi, boabe de Goji, ginseng sălbatic, Il Shoo Wu și gotu kola și vin de orez.

Conform poveștilor general acceptate și povestite în provincia sa, Li a fost capabil să citească și să scrie atunci când el era încă un copil mic, și cu ocazia implinirii a zecea a călătorit la Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam și Manchuria pentru recoltarea ierburilor.

În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a alăturat armatelor chineze ca profesor de arte marțiale.

În prima sută de ani, a continuat să facă cercetări în domeniul său. Apoi a continuat să vândă ierburi colectate de alte persoane.

Wu Pei-fu era un războinic care a mers să-l vadă să îi afle toate secretele. Aici este răspunsul către războinic: „Stai calm în inima ta, stai ca o broască țestoasă, mers pe jos ca un porumbel si dormi ca un câine. “

Li susține că o viață interioară liniștită combinată cu tehnici de respirație au fost secretele unei longevități incredibile. Evident, dieta sa a jucat un rol important. Dar este fascinant să vezi că o persoană bătrână a trăit atât de mult fără să-și piardă capul.

Li, care sa căsătorit de 23 de ori și a avut mai mult de 200 de copii, a declarat că este un personaj iubit în comunitatea sa. Pe patul de deces, bătrânul a spus: “Am făcut tot ce aveam de făcut în această lume.”

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…