Se știe de multă vreme că unele afecțiuni fizice pot fi provocate de tristețe / mîhnire profundă care urmează după decesul unei persoane dragi. Supraviețuitorii (văduvele, văduvii, surorile, frații) prezintă simptome destul de bine definite, printre care migrene, stări de amețeală, slăbiciune, greață, dispnee, pierderi în greutate și căderea părului. Acestea nu sînt probleme grave, dar cei foarte apropiați persoanei decedate pot să manifeste și alte stări, cum ar fi: colită ulceroasă, artrită și boli dermatologice. Acestea sînt suferințe fizice, dar au și o puternică latură psihologică.

tristete

În 1943 a avut loc un incendiu de mari proporții la Restaurantul Coconut din Boston, SUA. S-au înregistrat atunci multe victime, iar cîțiva dintre îndoliați au manifestat hemoragii rectale abundente în timpul înmormîntării, datorate unor atacuri acute de colită ulceroasă. S-a înregistrat, de asemenea, o mortalitate ridicată în rîndul supraviețuitorilor din cauza așa-numitului fenomen al „inimilor frînte”.

Într-un studiu efectuat pe 4486 de văduvi în vîrstă de peste 54 de ani, s-a descoperit că mortalitatea acestora în primele 6 luni după decesul soției a fost mai mare cu 40 de procente. Moartea persoanei iubite poate declanșa, de asemenea, și afecțiuni psihice sau depresii. Cei ce și-au pierdut partenerul de viață în ultimele 6 luni sînt mult mai predispuși să consulte un psihiatru decît restul populației.

Legătura dintre boală și stres este acceptată în prezent de medici, iar afecțiunile din timpul doliului fac parte din reacția la stress.

CEDRIC MIMS

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.