Maratonul australian are distanța de 875 de kilometri. El începe în Sidney și se termină în Mellbourne. Pentru a parcurge această distanță este nevoie de mai mult de 5 zile. La această competiție participă sportivi de talie mondială, care se antrenează special pentru acest concurs. De cele mai multe ori vârsta lor nu trece de 30 de ani, pentru că trebuie să ai un organism foarte tânăr pentru a face față acestei imense provocări. Toți participații sunt sponsorizați și asigurați cu echipament profesionist de către companii sportive cu renume.

Era în 1983. Mulți oameni erau derutați de faptul că în ziua startului, la concurs s-a înscris un bărbat de 61 de ani! Numele lui era Kliff Young. La început toți credeau că el a venit doar să privească concursul, pentru că era îmbrăcat în haine și încălțăminte obișnuită. Însă atunci când Kliff s-a apropiat de masa unde se înregistrau participanții, toți au înțeles că el chiar are de gând să alerge. El a primit numărul de participare 64 și a început să se pregătească de start. Atunci el a fost observat de o echipă de filmat, care i-au luat un mic interviu:

maratonul australian

– Bună ziua! Cum vă numiți și cu ce vă ocupați?

– Mă numesc Kliff Young. Cresc oi pe o pășune de lângă Mellburn

– Chiar veți participa la acest maraton?

– Desigur!

– Sunteți sponsorizat de cineva?

– Nu.

– Atunci nu vezi putea ajunge la finiș

– Ba nu, voi putea. Am crescut la fermă, unde până nu demult nu am avut nici cai și nici mașini. Abia 4 ani în urmă mi-am cumpărat un Ford. Atunci când se apropia furtuna, trebuia să le duc într-un loc sigur. Aveam 2000 de oi care pășteau pe 40 kilometri pătrați de câmp. Uneori îmi lua 2-3 zile ca să le mân pe toate. Nu era deloc simplu, dar de fiecare dată îmi reușea. Cred că pot participa la acest concurs, pentru că acesta e doar cu 2 zile mai lung decât alergatul meu după oi…

Când a maratonul a luat start, Kliff a rămas cu mult în urma celorlalți sportivi de performanță. Unii spectatori au început să râdă de Kliff, alții – să-l compătimească. Însă cu fiecare zi el se apropia tot mai mult de liderii concursului. Iar în ultima zi, acest bărbat i-a depășit pe toți!

Kliff, în vârstă de 61 de ani, a reușit nu doar să nu moară la acest concurs, ci și să învingă! Mai mult ca atât, el a pus un nou record mondial după timp. Așa Kliff a devenit erou național. El a parcurs distanța de 875 kilometri în 5 zile, 15 ore și 4 minute. După aceasta, el a fost invitat să ridice premiul de 10.000 de dolari. Dar Kliff a refuzat premiul, motivând aceasta prin faptul că nu cunoștea că există vreun premiu. El a spus că a alergat nu de dragul banilor.

Mulți participanți aveau metodici speciale, cum să alerge și cât să se odihnească pe această distanță. Ei aveau certitudinea că acest bărbat de 61 de ani nici nu va putea ajunge până la finiș. Kliff însă nu cunoștea toate acestea. El nici nu știa că sportivii dormeau. Rațiunea lui era liberă de orice prejudecăți. El pur și simplu dorea să câștige, pe toată distanța imaginându-și înaintea sa o oaie pe care trebuie să o prindă.

Stereotipurile nu au nici o putere în fața unor astfel de oameni ca Kliff Young. Astfel de oameni ne învață că posibilitățile noastre depășesc limitele pe care ni le auto-impunem.

Autor text: Perfect Media

Doriti mai multe informatii despre vindecarea difertelor afecțiuni specifice vârstei? Contactati-ne acum!

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.