Deși e răspândită opinia potrivit căreia persoanele mai în vârstă au un miros specific, considerat mai puțin plăcut, un experiment publicat în PlOS One arată că lucrurile stau fix pe dos. Mirosul vârstnicilor a fost catalogat drept mai puțin pregnant și mult mai ademenitor decât cel al persoanelor tinere. Acesta este primul studiu care corelează vârsta și emisiile olfactive.

Cercetătorii de la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia au rugat 41 de voluntari, cu vârste cuprinse între 20 și 95 de ani, să petreacă cinci nopți dormind în același tricou, unde aveau amplasat la subraț un burete absorbant. Un alt grup de subiecți a fost rugat să evalueze mirosurile întipărite în acești bureți, în funcție de plăcerea sau neplăcerea create.

Concluziile au arătat că mirosul persoanelor cu vârste între 75 și 95 de ani a fost descris ca fiind mai puțin intens și mai plăcut decât cel al tinerilor sau al celor de vârstă mijlocie. Cele mai neplăcute mirosuri au fost desemnate cele provenind de la bărbații între 45 și 55 de ani. Pe de altă parte, mirosul femeilor din aceeași categorie de vârstă a surclasat, la nivelul plăcerii, toate celelalte categorii. Per ansamblu, rezultatele arată că bărbații miros mai puțin plăcut decât femeile, însă această diferență dispare odată cu vârsta, datorită schimbărilor hormonale care intervin la bărbați spre bătrânețe. Altfel spus, ̋pe măsură ce îmbătrânim, mirosim din ce în ce mai mult ca femeile,̋ arată studiul citat.

Sursa: PgysOrg

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.