În urmă cu ani buni recordmani în popularitate, astăzi se luptă pentru un alt record, cel al longevității. Vi-i prezentăm pe cântăreții care refuză statutul de simpli pensionari, și, deși au întrat în categoria de vârstă ”70+” nu se despart de scenă  dovedind o energie admirabilă. Ei sunt artiștii în etate care dau o lecții de longevitate dar și lecții de viață.

Ion Lăceanu (80 ani) face inviorarea la bustul gol, în balcon


La fel de admirabil, pentru energia sa, rapsodul Ion Lăceanu se duce la 80 de ani seară de seară la program, în Centrul Istoric. ”Omul orchestră” al muzicii populare duce mai departe prodigioasa sa carieră în muzica populară ce se întinde pe 6 decenii. ”Nu am fumat, n-am băut cafea și fac mișcare zilnic”, se mândrește artistul care își începe diminețile cu gimnastică și alte exerciții fizice la care nu se mai încumetă nici un om la vârsta a doua. Chiar și iarna, Lăceanu iese în balcon la bustul gol, să-și facă înviorarea și se laudă că nu a răcit niciodată.

Mihai Constantinescu (71 ani) încă se dă cu trotineta

Proaspăt debutant în liga ”peste 70 ani”, Mihai Constantinescu continua, la aproape 50 de ani de la absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, să fie foarte activ și are o condiție fizică de invidiat. Cel care a făcut cunoscute, la sfârșitul anilor ’70, popularele versuri ”E-o lume minunată în care veți găsi/ Numai copii/O lume cu mult soare și mii de jucării/Pentru copii”, solistul face joggind și, recent a descoperit trotineta.

Szolt Kerestely (82 ani) se dă cu bicicleta prin Herăstrău

Bicicleta și gimnastica îi dau tonusul potrivit lucrului în propriul studio de înregistrări celui mai prolific compozitor de muzică ușoară,  Szolt Kerestely. Maestrul care a compus  inegalabila ”Copacul” interpretatå de Aurelian Andreescu a împlinit 82 de ani și munca sa e la fel de căutată. ”Exercițiile fizice sunt nelipsite din programul meu zilnic. Am o cameră special amenajată lângă studioul de înregistrări, unde fac efort circa o oră pe zi”, ne-a dezvăluie secretul fericirii și longevității sale maestrul în urmă cu ceva vreme.la vârsta sa Szolt Kerestely nu lasă bicicleta și este de întâlnit pe aleile din Parcul Herăstrău.

Angela Similea (70 ani)- pauze vocale, plimbări lungi și vitamine

Artista continua să facă senzație cu fiecare apariție a sa, afișând la vârsta sa o siluetă de invidiat și un ten impecabil. Dintotdeauna atentă cu propria imagine, mai mult ca sigur Angela Similea și-a făcut mai multe operații estetice căci parcă refuză să îmbătrânească. Tonusul ei de invidiat este păstrat cu o viață echilibrată, cu pauze vocale, gimnastică, plimbări lungi pe jos și vitamine.

La 80 de ani, Marina Voica cântărește ca în adolescență

La 80 de ani, bunicuța muzicii ușoare românești, Marina Voica și-a dezăpezit în acestă iarnă singură curtea sa de la Breaza, pe Valea Prahovei. În vreme ce jumătate de țară era cuprinsă de panică din cauza căderilor massive de zăpadă artista de origine rusă chiar se bucura că ninge și și-a făcut singură pârtie până la poartă, ba chiar și-a dezăpezit și mașina să o poată folosi. Solista este mândră că a reușit mereu să se păstreze în greutate de circa 53 kilograme și asta datorită mâncării gătite acasă și a gimnasticii. La care se adaugă munca în gospodărie căci singură-singurică se ocupă de casă, dovedind un curaj admirabil și o pricepere bărbătească.

Maria Ciobanu (79 ani) – clima din Los Angeles o întinerește

Stabilită în Los Angeles, artista care și-a anunțat finalul carierei se bucură de clima și temperaturile tropicale ideale pentru problemele sale de sănătate. N-a putut să se despartă de scenă și public deși mii de români au fost prezenți la spectacolele prin care și-a anunțat finalul carierei și mai cântă ocazional, dar asta-i face bine, ca și plimbările pe faleză.

Irina Loghin (77 ani) de 50 de ani la pas în jurul lacului

Și Irina Loghin (77 ani) este nobosită, atât în activitatea concertistică, dar și în timpul liber. Iernile și le petrece în zona sudică a Statelor Unite, și, când este în țară, nu este zi în care artista să nu facă circa 8 kilometri în jurul Parcului Herăstru, alături de câinele său.

Alexandru Jula a ajuns la 82 de ani ”bând și cafele, și câte un șpriț”

Ajuns la a treia tinerețe,  Alexandru Jula are 82 de ani și o pofta de urcat pe scenă greu de închipuit. Am putea spune că este solistul cu cea mai lungă activitate concertistică din muzica ușoară dacă tinem cont că maestrul făcea furori la sfârșitul  anilor ’50 fiind preferatul lui Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu Dej. Trecut de o cumpănă grea în urmă cu 19 ani, o complicată operație pe cord, solistul parcă a fost reactivat după intervenția chirurgicală.”Mai beau o cafea, un spriț, îmi trăiesc viața însă nu fac excese”, spune maestrul.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…