Decanul de vârstă al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura, care a sărbătorit la jumătatea lunii aprilie 116 ani, a decedat marți din cauza bătrîneții, anunță presa din Japonia, citată de AFP.

cel mai în vîrstă om din lume jiroemon kimura   decanul de vârstă

Kimura a fost sărbătorit de primăria localității de reședință, Kyotango (vestul Japoniei), a fost înscris în Cartea Recordurilor și a primit felicitări din partea premierului nipon, Shinzo Abe.„Dvs. ați oferit un motiv de mîndrie poporului japonez”, a spus atunci șeful guvernului de la Tokyo.

Kimura era cea mai bătrînă persoană din lume. Era născut la 19 aprilie 1897, a lucrat aproximativ 40 de ani la poșta japoneză și, după ce s-a pensionat, s-a ocupat cu agricultura, pînă la 90 de ani.

Kimura a avut 7 copii, 14 nepoți, 25 de stranepoți și 14 stră-strănepoți.

Nefumător, avea obiceiul să mănînce pînă își umplea patru cincimi din stomac, nu mai mult, a explicat un oficial al orașului cu 60.000 de locuitori, unde a locuit. Cea mai mare parte a timpului și-o petrecea în pat. Kimura era recunoscut că bea alcool cu măsură.

Deviza sa a fost „Mănînci ușor și trăiești mai mult”.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.