Povestea impresionantă a unui bătrânel de 98 de ani din Bulgaria a făcut înconjurul lumii. Dobri Dobrev a devenit cunoscut pe mapamond drept „cerșetorul lui Hristos” sau „ctitorul cerșetor”, pentru că toți banii pe care îi cerșește pe străzile Sofiei îi donează apoi Bisericii și oamenilor nevoiași.

Îmbrăcat în costum tradițional bulgăresc și în opinci, moș Dobri Dobrev, în ciuda vârstei sale de 98 de ani, străbate zilnic pe jos câte 10 kilometri din satul său până în Sofia, încă din 1988, ca să cerșească pe străzile capitalei Bulgariei. Deși trăiește dintr-o pensie de doar 80 de euro, fie că e vară sau iarnă, el așteaptă, ținând în mână o cutie din tablă, mila trecătorilor și nu pentru sine, ci pentru Hristos. Astfel, toți banii agonisiți îi donează apoi fie lăcașurilor și așezămintelor bisericești pentru restaurare sau întreținere, fie semenilor săi cuprinși de sărăcie și nevoi. Mai mult, în smerenia lui, bătrânul considerat de mulți un „înger” sărută adesea mâna celor care îi dăruiesc un bănuț.

Astfel, până acum bătrânelul a donat peste 40.000 de euro Bisericii Ortodoxe Bulgare, bani ce au fost folosiți chiar și la consolidarea celei mai mari catedrale din Europa de Est, Catedrala Alexander Nevsky din Sofia, iar potrivit condicilor parohiale, el a făcut bisericii cea mai mare donație din ultimii 12 ani.


După o scurtă boală, a murit pe 13 februarie 2018, în vârstă de 103 ani, la Mănăstirea Kremikovți.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase. La toamna sau la iarna poate fi prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.