Doar 15 minute de exerciții fizice pe zi pot crește speranța de viață cu trei ani și pot reduce riscul de deces cu până la 14%, susțin cercetătorii din Taiwan.

exerciții fizice

Experții spun că este cea mai mică durată de sport care poate avea beneficii pentru sănătate. Durata este aproximativ jumătate din recomandarea actuală din Marea Britanie.

În același timp, o cercetare publicată în British Journal of Sports Medicine arată că un stil de viață sedentar, cu șase ore de televizor pe zi, reduce durata de viață cu cinci ani.

Studiul cercetătorilor taiwanezi, publicat în revista Lancet, se bazează pe evaluarea a peste 400.000 de oameni și arată că 15 minute pe zi sau 90 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată, precum mersul energic, pot adăuga până la trei ani de viață.

Cercetătorii au mai descoperit că, pe măsură ce fac sport, oamenii își fac din asta un obicei, iar fiecare 15 minute în plus de activitate fizică reduc riscul de deces din orice cauză cu 4%.

Foto: Flickr / Ed Yourdon
Sursa: BBC

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.