Doar 15 minute de exerciții fizice pe zi pot crește speranța de viață cu trei ani și pot reduce riscul de deces cu până la 14%, susțin cercetătorii din Taiwan.

exerciții fizice

Experții spun că este cea mai mică durată de sport care poate avea beneficii pentru sănătate. Durata este aproximativ jumătate din recomandarea actuală din Marea Britanie.

În același timp, o cercetare publicată în British Journal of Sports Medicine arată că un stil de viață sedentar, cu șase ore de televizor pe zi, reduce durata de viață cu cinci ani.

Studiul cercetătorilor taiwanezi, publicat în revista Lancet, se bazează pe evaluarea a peste 400.000 de oameni și arată că 15 minute pe zi sau 90 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată, precum mersul energic, pot adăuga până la trei ani de viață.

Cercetătorii au mai descoperit că, pe măsură ce fac sport, oamenii își fac din asta un obicei, iar fiecare 15 minute în plus de activitate fizică reduc riscul de deces din orice cauză cu 4%.

Foto: Flickr / Ed Yourdon
Sursa: BBC

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…